Recepten Belpaese

8 BAGNA CAUDA Piemonte
Fondue 4 personen
40 g boter, 250 g olijfolie extra vergine, 200 g knoflook, 200 g gezouten ansjovis, verse groenten naar keuze.
Maak de knoflookteentjes fijn met behulp van een knoflookpers of snijd ze in hele dunne plakjes.
Was de ansjovis om het zout te verwijderen. Laat ze uitdruppen en droog ze af met keukenpapier.
Doe de olie in een vuurvaste aardewerken pan (fonduepan).
Zet de schaal met de knoflook en de ansjovis op een heel laag pitje en wacht totdat de knoflook gaar is en de vis geheel opgelost.
De olie mag niet koken en de knoflook mag niet bruin worden.
Doe na ongeveer 30 minuten de boter erbij en zet de pan op tafel op een rechaud, theelichtje of op het onderste deel van het fonduestel.
In de bagna cauda worden vervolgens rauwe groenten (paprika, worteltjes, artisjokkenharten, prei, bleekselderij) of enigszins gegaarde groenten (aardappelen, uien, geroosterde paprika, rode bieten) verhit.

Deze pagina wordt automatisch aangemaakt

BACK  Pagina precedente                                             HOME Home