Recepten Belpaese

32 SPAGHETTI ALLA CARBONARA Lazio
Pasta Primo
100 g guanciale of pancetta in kleine dobbelsteentjes (ontbijtspek als het niet anders kan), scheutje olijfolie, 2 teentjes knoflook, 300 g dikke spaghetti, 2 eieren, 100 g room culinair, 40 g parmezaanse kaas en/of pecorino, zout en peper.
Bak de spek op laag vuur langzaam uit in de olie met vier halve tenen.
Kook de spaghetti in ruim water en klop intussen de eieren met wat parmezaanse kaas en/of pecorino, wat peper en de room (wees voorzichtig met zout omdat de spek al erg zout kan zijn).
Haal de knoflooktenen uit de spek. Giet de spaghetti af, doe ze terug in de pan en zet de pan op een laag vuurtje. Roer het eimengsel en de spek er snel doorheen en blijf roeren tot het ei gaat stollen. Dien onmiddellijk op.

Deze pagina wordt automatisch aangemaakt

BACK  Pagina precedente                                             HOME Home