Recepten Belpaese

30 FRITTO MISTO DI CARNE Piemonte
Vlees Secondo
100 g kalfshersenen, 400 g kalfsschnitzels, 50 g zwezerik, 100 g varkenslever, 4 lamskoteletten, vers eekhoorntjesbrood, 1 courgette, 1 aubergine, 1 appel, 100 g griesmeel, ½ l melk, citroensap, snufje vanille, 80 g suiker, 8 bitterkoekjes, ½ liter olijfolie, 200 g boter, 4 eieren, bloem, paneermeel, zout, peper.
De ingrediŽnten kunnen naar eigen inzicht worden aangepast.
Breng de melk aan de kook met wat citroenrasp, de suiker en de vanille. Voeg de griesmeel toe, meng alles zorgvuldig en laat ca. 15 minuten op een zacht vuurtje koken. Stort het geheel op een (marmeren) plaat of in een puddingvorm en laat het volledig afkoelen en opstijven. Snijd daarvan kleine (ruit)vormpjes.
Snijd het vlees, de groente en de appel in stukken, schijven of plakken.
Paneer alle ingrediŽnten - ook de griesmeelplakken - door ze eerst door de bloem te halen, daarna door de geklopte ei (waarin zout en peper zijn gemengd) en tenslotte door het paneermeel.
De bitterkoekjes moeten eerst worden geweekt in de melk en daarna in plakjes worden gesneden en door de paneermeel gehaald. Frituur alles in kleine porties in de olie. (Doe steeds het vlees het laatst)
Serveer warm.

Deze pagina wordt automatisch aangemaakt

BACK  Pagina precedente                                             HOME Home