Recepten Belpaese

28 BRUSCHETTA AL POMODORO Midden en zuid Italië
Brood Antipasto
4 sneden grof witbrood (liefst houtovenbrood); 2 rijpe, rode tomaten; 2 teentjes knoflook; extra vergine olijfolie; oregano; basilicum; vers gemalen zwarte peper; zout
Doe de tomaten enkele ogenblikken in kokend water zodat de schil loslaat. Snijd de tomaten in stukken en verwijder vocht en zaad. Laat de tomaten in een vergiet uitlekken. Snijd ze in kleine stukjes en voeg enkele blaadjes verse basilicum, een snufje zout en vers gemalen zwarte peper toe. Rooster in de tussentijd de sneden brood in de oven (ca. 200º). Neem ze uit de oven als ze bruin zijn. Wrijf snel de knoflooktenen uit op het geroosterde brood, verdeel over elk broodje een theelepel olijfolie en strooi er wat oregano en eventueel een snufje zout op. Schep de tomaat op de broodjes en serveer onmiddellijk.

Deze pagina wordt automatisch aangemaakt

BACK  Pagina precedente                                             HOME Home