Recepten Belpaese

26 RISOTTO CON ASPARAGI Lombardia
Rijst Primo (6 personen)
400g. rijst ('risotto-rijst' dus géén snelkook-rijst!!), 1kg. groene asperges, ½ ui, 1 liter verse groentebouillon (of van blokjes, liefst Italiaanse 'brodo vegetale'), ½ glas droge witte wijn, 80g. boter, 50g. geraspte Grana Padano of Parmezaanse kaas, zout
De asperges schillen, te beginnen een paar centimeter onder het kopje, en de harde ondereinden afsnijden. De asperges in stukjes snijden. De ui fijnsnijden en op een zacht vuurtje glazig fruiten in een deel van de boter. De aspergestukken erbij doen en even laten meebakken (ca 3 minuten). De rijst erbij doen en even laten meebakken tot de rijst doorzichtig wordt (ca. 2 minuten). Blussen met de witte wijn. De helft van de bouillon erbij doen en de rijst laten koken. Wanneer de bouillon opraakt, steeds een scheutje bouillon toevoegen tot de rijst zacht is. Aan het eind nog een klontje boter toevoegen, de geraspte kaas en eventueel wat zout. Voorzichtig omroeren en serveren.

Deze pagina wordt automatisch aangemaakt

BACK  Pagina precedente                                             HOME Home