Recepten Belpaese

25 LASAGNE AL FORNO Emilia Romagna
Pasta Primo (6 personen)
Pastadeeg in dunne plakken (kant en klaar of zie basisrecept (2)), - Voor de saus: ½ liter gezeefde tomaten, klein blikje tomatenpuree, 1 grote ui, 2 worteltjes, 2 stengels bleekselderij, 1 teentje knoflook, olijfolie, 100 g ontbijtspek, 300 g rundertartaar, wijn, oregano, versgemalen zwarte peper, basilicum, zout, nootmuskaat, tijm, laurier.
- Geraspte parmezaanse kaas, jonge kaas of mozzarella,
- Voor de bechamelsaus: eetlepel boter, eetlepel bloem, ½ liter melk, bouillonblokje.
Snijd de ui, knoflook, wortel en bleekselderij fijn en bak dit mengsel glazig in de olijfolie. Pas op dat de groente niet te bruin wordt. Neem de groente uit de pan en bak de spek op een laag vuurtje uit. Voeg de tartaar toe, kruid met nootmuskaat, peper en zout en bak de tartaar los en bruin. Blus met een flinke scheut wijn, doe de groente er weer bij, de gezeefde tomaten, de tomatenpuree en de kruiden. Laat minstens een half uur op een zacht vuurtje sudderen.
Maak de bechamelsaus door een klontje boter te smelten, daar de bloem in te strooien, even te laten garen, de melk en het bouillonblokje toe te voegen.
Kook de pasta kort gaar of kook ze even voor. Maak de lasagne af door in een rechthoekige ovenschaal steeds een plak lasagna te leggen, vervolgens een laagje bechamelsaus, tomatensaus wat plakjes mozzarella en wat parmesaanse kaas, en dan weer een plak lasagna. Doe dit tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met saus en kaas. Bak 30-40 minuten op stand 3-4, de eerste 20 minuten afgedekt met alluminiumfolie

Deze pagina wordt automatisch aangemaakt

BACK  Pagina precedente                                             HOME Home