Recepten Belpaese

20 TOMATENSAUS 1 Italië
Basisrecept Voor 5 potjes à 360 g
4 blikken gepelde tomaten of 500 g verse (rode, rijpe!) tomaten per blik, 1 pak gezeefde tomaten (bv. Pomi), 6 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels suiker, 4 theelepels zout, 1 ui, 3 worteltjes, 1 stengel bleekselderij, versgemalen zwarte peper, sap van ½ citroen, 20 blaadjes verse basilicum.
Snijd de tomaten in vieren en laat ze uitlekken. Doe de olie in een pan, fruit daarin even de fijngesneden ui, wortel en bleekselderij - niet te bruin!. Doe de tomaten (ook de gezeefde) het zout en de suiker erbij, breng aan de kook en laat ca. 2 uur op zeer laag vuur koken. Draai de saus door een roerzeef. Doe dan de citroensap en basilicum erbij en breng nog eenmaal aan de kook.
Vul een aantal goed schoongemaakte (met soda, heet water, goed naspoelen) potjes met de saus.
Voor gebruik over de pizza en pasta.

Deze pagina wordt automatisch aangemaakt

BACK  Pagina precedente                                             HOME Home