Recepten Belpaese

19 PIZZA Italië
- Basisrecept
400 g tarwebloem (of mengsel van 200 g harde tarwe en 200 g normale bloem), zakje gedroogde gist (bv. dr Oetker 7 g), ca. 3 dl water, 7 theelepels zout, theelepeltje suiker, 50 g olijfolie, 400 g tomatenbasissaus (zeer geschikt maar duur: Grand'Ialia Sugocasa tradizionale)
Meng de bloem en het zout in een grote kom. Doe in een beker met lauwwarm water de gist, een theelepeltje suiker en de olie. Roer goed en laat 10 minuten staan. Meng dan het mengsel door de bloem en kneed het langdurig. Voeg bloem of water toe als dat nodig is om soepel, glad, en elastisch deeg te verkrijgen. Bedek de kom met een natte theedoek en laat het deeg op een warme, tochtvrije plaats tenminste drie uur staan.
Bedek - als u daarover beschikt - het bakrooster van de oven met chamottetegels, terracottategels of een echte ovensteen. Verwarm de oven 20 minuten voor op de hoogste stand (gasoven 280°C stand 8).
Verdeel het deeg in vier porties. Rol die uit tot dunne, ronde schijven en doe die in (ijzeren) pizzablikken. Laat deze pizzabodems 20 minuten rusten op een warme plaats. Bedek de bodems eerst met een dun laagje olijfolie en daarna - desgewenst - met een laagje tomatensaus. Doe er beleg naar wens op, strooi er wat oregano en versgemalen peper over en bak ze totdat de randen bruin worden (ca. 8 minuten). Bepaalde soorten beleg (bv. rauwe ham, rucola, basilicum) niet meebakken. Andere soorten (champignons, uien, paprika) in een koekenpan voorbakken. Eet de pizza onmiddellijk op.

Deze pagina wordt automatisch aangemaakt

BACK  Pagina precedente                                             HOME Home