Recepten Belpaese

15 RAGU DI CARNE (alle bolognese) Emilia Romagna
Vleessaus Basisrecept 4 personen
200 g rundertartaar, 50g pancetta (ontbijtspek), ½ ui, 1 worteltje, ½ stengel bleekselderij, 2 eetlepels geconcentreerde tomatenpuree, ½ glas rode wijn, runderbouillon (evt. van blokje), olijfolie, zout, peper
Snijd de selderij, de ui en de wortel fijn, en apart daarvan de spek. Laat deze laatste op een laag pitje met een beetje olie bakken totdat het vet gesmolten is. Voeg de groente toe en bak totdat die begint te kleuren en voeg vervolgens de tartaar toe. Bak op een matig vuur onder voortdurend omscheppen zodat de tartaar gelijkmatig kleurt. Voeg de wijn toe als het meeste vocht uit het mengsel verdwenen is en de tartaar begint te bakken. Laat even indampen en doe de tomatenpuree erbij, die is opgelost in een beetje warme bouillon. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Laat de ragł vervolgens twee uur sudderen op een laag pitje. Af en toe een scheutje bouillon toevoegen.
Ook lekker: gedroogde (en gewelde) paddestoelen toevoegen, met wat van het water waarin ze zijn geweld. Kippenlevertjes kan ook.

Deze pagina wordt automatisch aangemaakt

BACK  Pagina precedente                                             HOME Home