2 sterren

Santa Maria Immacolata

Kerk van Maria Onbevlekt Ontvangen

Longarone | Veneto | Italia


Kerk van Maria Onbevlekt Ontvangen

Als gevolg van de ramp van het stuwmeer van de Vajont (9 oktober 1963), werd het stadje Longarone van de aardbodem geveegd door modder, aarde en water.


In oktober 1966 kreeg de architect Giovanni Michelucci de opdracht om een nieuwe kerk voor het stadje te ontwerpen die tevens dienst kon doen als herinneringsmonument. Het verstrekken van de opdracht aan de modernistische architect Michelucci leidde tot grote weerstand van de pastoor en een deel van de bevolking. Het geharrewar erover - zelfs op hoog politiek niveau - duurde jaren en pas in 1975, na de uiteindelijke instemmingen van de bisschoppen van Belluno en Feltre, kon worden begonnen met de bouw. De kerk werd ingewijd in oktober 1983. De kerk is van onafgewerkt gewapend beton.


De kerk bestaat uit twee opeengestapelde amfitheaters. In de onderste, die is afgesloten, bevindt zich de kerkzaal, de bovenste, in de open lucht, is gedacht als een soort plein waarvandaan de dam van de Vajont bekeken kan worden. Hier kunnen ook missen worden gevierd.


In de kelderruimte is een kleine tentoonstelling met resten van de oude kerk, foto's die het gebeuren verduidelijken en een herinneringsplaquette met de namen van de slachtoffers.

Een hellingbaan voert als een kruisgang van deze 'onderwereld' via de ingang van de kerkzaal naar de top met het kruis als symbool voor de wederopstanding.
Categorie: exchange

Informatie
Land:
Italia
Regio:
Veneto
Provincie:
Belluno
Gemeente:
Longarone
Adres:
Piazzetta Urussanga, 32013 Longarone (BL)
Tijdperk:
Nieuwste geschiedenis: tijd van televisie en computer (1950 - heden)
Stijl 2:
0640 . Bouwkunst na WO II
Openstelling:
Te bezichtigen. In stijl ingerichtSanta Maria Immacolata, Longarone, Veneto, ItaliŽ

Santa Maria Immacolata, Longarone, Veneto, ItaliŽ


nr: 109646 - 2110 views
©  belpaese.nl 2012-2018. Dit materiaal (foto's en tekst) is eigendom van Belpaese.nl.
Het mag uitsluitend voor privédoeleinden worden gebruikt.
Het mag niet opnieuw door middel van Internet, kopie, druk, of een ander medium worden verspreid.