2 sterren

Este

Este

Este | Veneto | Italia


Este

Este heeft een rijke geschiedenis maar is nu een ingeslapen provinciestadje. Er zijn wel wat mooie plekjes. Het meest schilderachtige stukje van Este is de Ponte Vecchio met de Torre di porta Vecchia en, aansluitend, de Via Matteotti die aan weerszijden arcaden heeft. De Via Matteotti komt uit op de Piazza Maggiore met enkele mooie palazzi, waaronder het Palazzo del Municipio.


Este is de oudste stad van de Veneto en was, met de naam Ateste, de hoofdstad van de Venetiërs. In de Romeinse tijd was Este een belangrijke militaire kolonie. Daarna verloor de plaats aan belang tot een adellijke familie er in de elfde eeuw een kasteel bouwde waaromheen zich weer een stadje van enige betekenis ontwikkelde. Na in de middeleeuwen in bezit te zijn geweest van de Scaligeri, Carraresi, Visconti en de Este, sloot de stad zich in 1405 aan bij Venetië.
Het huidige kasteel werd in 1339 gebouwd op de plaats van het oude kasteel. Het kasteelterrein is nu een park en het kasteel vormt nu samen met het op hetzelfde terrein gelegen Palazzo Mocenigo het Museo Nazionale Atestino, met een belangrijke verzameling vondsten uit de pre-Romeinse en Romeinse tijd en ook middeleeuwse kunstwerken.
Achter het kasteel staan, aan de Via dei Cappuccini, drie villa's: Villa Benvenutti (voorheen Cornaro, 16e E); Villa Contarini-Cagliardo (18e E, mooie fresco's) en de Villa De Kunkler (16e eeuw, hier verbleven in 1817-18 Lord Byron en zijn vriend Shelley).
Op de Piazza Santa Tecla staat de Dom Santa Tecla. De huidige kerk, met een elliptische plattegrond, werd gebouwd tussen 1690 en 1708 in laat-barokke stijl. Het plafondfresco (het martelaarschap van de Heilige Tecla) is van Jacopo Amigoni (omstreeks 1740). Verder zijn er een aantal mooie beelden en een preekstoel die afkomstig is uit de oude Dom.
Informatie
Land:
Italia
Regio:
Veneto
Provincie:
Padova
Gemeente:
Este
Openstelling:
Altijd toegankelijk
nr: 109617 - 1865 views
©  belpaese.nl 2012-2018. Dit materiaal (foto's en tekst) is eigendom van Belpaese.nl.
Het mag uitsluitend voor privédoeleinden worden gebruikt.
Het mag niet opnieuw door middel van Internet, kopie, druk, of een ander medium worden verspreid.