2 sterren

Pontremoli

Pontremoli

Pontremoli | Toscana | Italia


Pontremoli

Pontremoli is mooi gelegen langs de rivier in het Val di Magra, in het uiterste noorden van Toscane, te midden van met kastanjebomen begroeide heuvels. In de middeleeuwen was het stadje belangrijk als pleisterplaats langs de hoofdweg van Frankrijk naar Rome (Via Francigena) en het was van strategisch belang omdat het langs één van de belangrijkste routes tussen het noorden en midden van Italië lag. Vanwege deze strategische ligging is er vaak om de plaats gevochten door de heren van Toscane, van Ligurië en die van benoorden de Apennijnen. Pontremoli is tegenwoordig een levendig handelscentrum en de belangrijkste plaats van het noordelijke deel van de Lunigiana.
Het kasteel ('del Pignaro'), dat op een heuvel boven de stad ligt, stamt uit de middeleeuwen maar is daarna herhaaldelijk verbouwd. Het herbergt nu het Museo delle Statue-Stele Lunigianesi waar, in de middeleeuwse vertrekken, een groot aantal prehistorische standbeeld-menhirs tentoongesteld wordt.
Van het Fortezza Cacciaguerra, in 1322 gebouwd door Castruccio Castracani in het midden van het stadje om twee elkaar naar het leven staande bevolkingsgroepen uit elkaar te houden, zijn alleen nog twee torens over waarvan er één dient als klokkentoren van de kathedraal.
De kerk San Francesco heeft een mooie romaanse klokkentoren en binnen een mooi beschilderd reliëf van Maria met het kind Jezus.
De kathedraal stamt uit de 17e eeuw maar de gevel en de binnendecoratie zijn overwegend 19e-eeuws.
Even ten zuiden van het Pontremoli staat, in de gelijknamige wijk aan de rivier de Magra, de renaissancekerk S.S. Annunziata. Heel bijzonder is de achthoekige kapel middenin de kerk in de late renaissancestijl van Sansovino. Op de plaats van deze kapel bevindt zich een wonderdoend Maria-fresco dat was aangebracht in een wegkapelletje dat ooit direct langs de Via Francigena stond. Het fresco en het plaveisel van de weg zijn nog te zien onder het altaar in de kapel. Toen de kerk werd gebouwd, werd de weg omgelegd, achter de kerk langs. De sacristie van de kerk is zeer rijk versierd met fresco's en meubels met houtsnijwerk (voltooid 1676).
Pontremoli bezit verder nog een aantal mooie palazzi en kerken.
Informatie
Land:
Italia
Regio:
Toscana
Provincie:
Massa-Carara
Gemeente:
Pontremoli
Openstelling:
Altijd toegankelijkPontremoli (Toscane, ItaliŽ)

Pontremoli (Toscane, ItaliŽ)

Pontremoli (Toscane, ItaliŽ)

Pontremoli (Toscane, ItaliŽ)

Pontremoli (Toscane, ItaliŽ)

Pontremoli (Toscane, ItaliŽ)


nr: 109562 - 1778 views
©  belpaese.nl 2012-2018. Dit materiaal (foto's en tekst) is eigendom van Belpaese.nl.
Het mag uitsluitend voor privédoeleinden worden gebruikt.
Het mag niet opnieuw door middel van Internet, kopie, druk, of een ander medium worden verspreid.