2 sterren

Marostica

Marostica

Marostica | Veneto | Italia


Marostica

De oorsprong van Marostica ligt waarschijnlijk iets ten oosten van het huidige stadje, dat zijn huidige vorm dankt aan de familie Della Scala uit Verona (zie aldaar), die het in de 14e eeuw liet bouwen.

Marostica is nog geheel omgeven door een stadsmuur die aan de noordkant, bovenop de heuvel Pausolino, wordt onderbroken door het bovenkasteel (Castello Superiore) en aan de zuidkant door het benedenkasteel (Castello Inferiore). Het benedenkasteel is nu het gemeentehuis en het bovenkasteel een restaurant.

Het Castello Inferiore ligt aan het stadsplein, de Piazza Castello, dat aan de noordkant wordt afgesloten door de Loggia Comunale. Op dit plein wordt in de even jaren in het weekend van de tweede week in september een schaakspel gespeeld met als schaakstukken mensen die in 15e-eeuwse kostuums zijn gestoken. Het herinnert aan de partij die Rinaldo d'Angarano en Vieri di Vallonara ooit speelden om de hand van Lionora, de dochter van de kasteelheer van Marostica. Het schaakbord is permanent zichtbaar in het plaveisel van het plein.

In de apsis van de kerk S. Antonio Abate hangt een schilderij van Jacopo en Francesco Bassano: "Paulus predikt in Athene".
Categorie: exchange

Informatie
Land:
Italia
Regio:
Veneto
Provincie:
Vicenza
Gemeente:
Marostica
Tijdperk:
Middeleeuwen: tijd van steden en staten (1000 - 1500)
Stijl 1:
0270 . Gotiek
Openstelling:
Altijd toegankelijkMarostica, Veneto, ItaliŽ

Castello Inferiore, Marostica, Veneto, ItaliŽ

Loggia Comunale, Marostica, Veneto, ItaliŽ

Kerken in Marostica (VI, Veneto, ItaliŽ)


nr: 109625 - 2264 views
©  belpaese.nl 2012-2018. Dit materiaal (foto's en tekst) is eigendom van Belpaese.nl.
Het mag uitsluitend voor privédoeleinden worden gebruikt.
Het mag niet opnieuw door middel van Internet, kopie, druk, of een ander medium worden verspreid.