2 sterren

Portobuffolè

Portobuffolè

Portobuffolè | Veneto | Italia


Portobuffolè

In de Romeinse tijd was hier, aan de oever van de Livenza, al een nederzetting maar die verdween in de duistere middeleeuwen. Tegen het jaar duizend werd de plaats opnieuw gesticht en kreeg de naam 'Portus Bufoledi'. Vanaf deze plaats was de Livenza bevaarbaar en het stadje werd een belangrijke schakel in de handel tussen Duitsland en Venetië. De familie Da Camino liet er een groot kasteel bouwen om de overslagplaats te kunnen verdedigen. In 1339 kwam Portobuffolè in handen van de Venetianen die de commerciele infrastuctuur verbeterden.
Toen de loop van de Livenza in 1911 veranderde, wat grote overstromingen teweegbracht, verloor Portobuffolè zijn inkomstenbron en trok de bevolking weg. Daardoor is het stadje in zijn oude toestand bewaard gebleven al hebben andere grote overstromingen (onder meer in 1966) grote schade aangericht.
Centrum van het stadje is de Piazza Vittorio Emanuele II waaraan de overheidsgebouwen uit de Venetiaanse tijd liggen: de Dogana (16e E), de Monte di Pietà (eind 15e E) en de Loggia Comunale, een 16e-eeuwse verbouwing van een oud graan- en zoutpakhuis. Aan het plein ligt ook de Dom, een in de 15e eeuw omgebouwde synagoge.
Even buiten het stadje staat de imposante Villa Giustinian die werd voltooid in 1695 (nu hotel-restaurant).
Informatie
Land:
Italia
Regio:
Veneto
Provincie:
Treviso
Gemeente:
Portobuffolè
Openstelling:
Altijd toegankelijkPortobuffolé (TV, Veneto, Italië)


nr: 109621 - 1469 views
©  belpaese.nl 2012-2018. Dit materiaal (foto's en tekst) is eigendom van Belpaese.nl.
Het mag uitsluitend voor privédoeleinden worden gebruikt.
Het mag niet opnieuw door middel van Internet, kopie, druk, of een ander medium worden verspreid.