2 sterren

Arquà Petrarca

Arquà Petrarca

Arquà Petrarca | Veneto | Italia


Arquà Petrarca

Arquà Petrarca is een schilderachtig stadje in de zuidelijke uitlopers van de Colli Euganei (Euganische Heuvels). Het dankt zijn roem en tweede deel van zijn naam aan de grote humanist en dichter Francesco Petrarca die hier de laatste jaren van zijn leven (1370-1374) doorbracht.


Het woonhuis van Petrarca (Via Valleselle, in het hoge deel van het stadje) is een vast onderdeel van het bezoek aan Arquà. Het interieur is - lang na de dood van Petrarca - mooi gedecoreerd in Renaissancestijl. Er is een museum in ondergebracht over de humanist.


Op het centrale plein van het benedendeel van het stadje staat de enorme roodmarmeren sarcofaag van Petrarca die hier al in 1380 is neergezet.
De kerk di S. Maria Assunta, gelegen aan dit plein, is in de 11e eeuw gesticht en daarna herhaaldelijk vergroot en verbouwd, de laatste keer in 1926. In de kerk bevinden zich diverse interessante schilderijen en fresco's van onder meer Palma il Giovane (in de absis) en Pietro Damiani (in een zijaltaar de Doop van Christus en in de sacristie Madonna van de Rozenkrans).
Ook in het Oratorio della Trinità (Piazza San Marco, 12e-14e eeuw) bevindt zich een werk van Palma il Giovane (Drie-eenheid met Heiligen).Informatie
Land:
Italia
Regio:
Veneto
Provincie:
Padova
Gemeente:
Arquà Petrarca
Openstelling:
Altijd toegankelijkHuis van Petrarca, Arquà Petrarca (Veneto, Italië)

Huis van Petrarca, Arquà Petrarca (Veneto, Italië)

Tombe van Petrarca, Arquà Petrarca (Italië)


nr: 109616 - 1689 views
©  belpaese.nl 2012-2018. Dit materiaal (foto's en tekst) is eigendom van Belpaese.nl.
Het mag uitsluitend voor privédoeleinden worden gebruikt.
Het mag niet opnieuw door middel van Internet, kopie, druk, of een ander medium worden verspreid.