3 sterren

San Quirico d'Orcia

San Quirico d'Orcia

San Quirico d'Orcia | Toscana | Italia


San Quirico d

San Quirico d'Orcia is een klein stadje op een hoogte tussen de dalen van de Orcia en de Asso. Eerst was het een Etruskische nederzetting en daarna een Romeinse met de naam Vicus Alecinus. Daaruit is het huidige San Quirico ontstaan.
Het plaatsje heeft een mooie romaans-gotische kerk, de Collegiata dei Santi Quirico e Giulitta.
Er stond hier al een kerk in 712 maar de huidige kerk van Travertijn werd tegen het eind van de 11de eeuw gebouwd. In 1298 werd het middenschip vergroot. De eenvoudige gevel heeft een prachtig romaans baldakijnportaal uit 1080 met zuilen die op beelden van leeuwinnen rusten. Op het architraaf is in reliëf een strijd tussen monsters afgebeeld. Ook de zijgevel heeft een mooi baldakijnportaal maar hier wordt het afdak gedragen door atlanten die op leeuwen staan. Dit portaal wordt toegeschreven aan Giovanni Pisano en zijn leerlingen en is gotisch van stijl. Een derde, eveneens gotisch portaal, vormt de toegang tot het rechtertransept.
In de kerk bevindt zich een belangrijk drieluik van Sano di Pietro (2e helft 15e eeuw), prachtige houten koorbanken voorzien van snijwerk en inlegwerk (Antonio Barili, 1482-1502) en de tombe van Hendrik, graaf van Nassau, Vianden en Dietz, die hier in 1451 op de terugreis uit Rome stierf.


Naast de kerk staat het mooie Palazzo Chigi, dat in 1679 door Carlo Fontana is gebouwd voor kardinaal Chigi. Het is in de Tweede wereldoorlog zwaar beschadigd maar recentelijk geheel gerestaureerd
Informatie
Land:
Italia
Regio:
Toscana
Provincie:
Siena
Gemeente:
San Quirico d'Orcia
Openstelling:
Altijd toegankelijkLandschap in het Val d'Orcia, (Toscane, ItaliŽ)

Collegiata, San Quirico d'Orcia (Toscane, ItaliŽ)

Collegiata, San Quirico d'Orcia (Toscane, ItaliŽ)

Collegiata, San Quirico d'Orcia (Toscane, ItaliŽ)

Collegiata, San Quirico d'Orcia (Toscane, ItaliŽ)

Toscane, ItaliŽ


nr: 109579 - 1534 views
©  belpaese.nl 2012-2018. Dit materiaal (foto's en tekst) is eigendom van Belpaese.nl.
Het mag uitsluitend voor privédoeleinden worden gebruikt.
Het mag niet opnieuw door middel van Internet, kopie, druk, of een ander medium worden verspreid.