3 sterren

Certaldo

Certaldo

Certaldo | Toscana | Italia


Certaldo

Het oude Certaldo ligt op een heuvel boven het dal van de Elsa terwijl de nieuwe stad zich in de vlakte heeft ontwikkeld. Het behoorde aanvankelijk toe aan de graven van Prato maar kwam in 1293 in Florentijnse handen. De beroemde schrijver Giovanni Boccaccio (1313 - 1375) bracht er de laatste jaren van zijn leven door.


Chiesa di San Michele e Jacopo
In deze zeer eenvoudige kerk uit de 13e eeuw is Boccaccio bijgezet. Verder bezit de kerk twee cibories uit de school van Della Robbia en een aardig fresco (Madonna met kind) uit de Siënese school. De kruisgang uit de 14e eeuw is ook het bekijken waard.


Casa del Boccaccio
Boccaccio woonde waarschijnlijk in een huis naast het huis dat men nu aanwijst als het 'huis van Boccaccio', maar dat huis ging verloren in de Tweede Wereldoorlog. Desalniettemin geeft dit huis uit de 15e eeuw een aardig beeld van de omgeving waarin de schrijver de laatste jaren van zijn leven heeft gewerkt.


Palazzo Pretorio (of del Vicario)
Op het hoogste punt van de stad staat dit palazzo dat werd gebouwd voor de graven Alberti maar later werd gebruikt door de podestà's en vicarissen uit Florence die het in de 15e eeuw lieten vergroten en ook de mooie loggia lieten bouwen. De binnenplaats is versierd met fresco's.
Informatie
Land:
Italia
Regio:
Toscana
Provincie:
Firenze
Gemeente:
Certaldo
Openstelling:
Altijd toegankelijkCertaldo (Toscane, ItaliŽ)

Certaldo (Toscane, ItaliŽ)


nr: 109543 - 1646 views
©  belpaese.nl 2012-2018. Dit materiaal (foto's en tekst) is eigendom van Belpaese.nl.
Het mag uitsluitend voor privédoeleinden worden gebruikt.
Het mag niet opnieuw door middel van Internet, kopie, druk, of een ander medium worden verspreid.