2 sterren

Bellagio

Bellagio

Bellagio | Lombardia | Italia


Bellagio

Bellagio ligt midden in het Comomeer, op de plek waar dat zich splitst in twee armen, het Lago di Como en het Lago di Lecco. Het is één van de beroemdste en meest elegante vakantieplaatsen van Italië. Al in de 19e eeuw was de plaats zeer in trek bij - overwegend Engelse - toeristen. Bellagio heeft dan ook bijna alles. Het heeft een aangenaam klimaat, het ligt prachtig aan het meer, de uitzichten zijn fantastisch, het oude dorp met zijn getrapte straatjes is heel gezellig en er zijn heerlijke parken en tuinen.


De kerk S. Giacomo bezit enkele interessante kunstwerken, waaronder een 15e-eeuws triptiek en een preekstoel die is samengesteld uit stukken middeleeuws, marmeren beeldhouwwerk dat de vier evangelisten voorstelt.


De tuinen van Villa Melzi vormen een harmonieus geheel met de architectuur, het meer en het landschap. In de tuin zijn enkele interessante beelden te zien en de neoclassicistische kapel aan de zuidkant, met de grafmonumenten van Francesco en Ludovico Melzi, is ook het bezichtigen waard.
Informatie
Land:
Italia
Regio:
Lombardia
Provincie:
Como
Gemeente:
Bellagio
Openstelling:
Altijd toegankelijkVilla Melzi, Bellagio (Lombardije, ItaliŽ)

Villa Melzi, Bellagio (Lombardije, ItaliŽ)

Villa Melzi, Bellagio (Lombardije, ItaliŽ)

Comomeer (Lombardije, ItaliŽ)

Comomeer (Lombardije, ItaliŽ)


nr: 109441 - 1605 views
©  belpaese.nl 2012-2018. Dit materiaal (foto's en tekst) is eigendom van Belpaese.nl.
Het mag uitsluitend voor privédoeleinden worden gebruikt.
Het mag niet opnieuw door middel van Internet, kopie, druk, of een ander medium worden verspreid.