2 sterren

Lovere

Lovere

Lovere | Lombardia | Italia


Lovere is een gezellig stadje van voor-Romeinse oorsprong aan de noordkant van het Lago d'Iseo. Het heeft een middeleeuws deel rond de Piazza Vittorio Emanuele en, ten noordoosten daarvan, een renaissancedeel met straten loodrecht op het meer. De huidige Via Santa Maria vormt de scheiding tussen deze twee delen. Om de oude stad zijn veel moderne uitbreidingen. Het meest in het oog springt de Lucchini-fabriek waar treinwielen worden geproduceerd.
Langs het meer staat het neoclassicistische Palazzo Tadini. Het herbergt een interessant museum voor oude kunst met onder meer wandtapijten, porselein, schilderijen en beelden. Er is werk bij van grote meesters als Jacopo Bellini, Parmigianino, Palma il Giovane, Giovanni Battista Tiepolo en Antonio Canova.
De kerk San Giorgio (Via Cavour) heeft enkele goede schilderijen zoals het 'martelaarschap van Sint Joris' op het hoogaltaar, door Palma il Giovane.
De Santa Maria in Valvendra is een imposante 15e-eeuwse basiliek met een barok interieur en een kruisgang, eveneens uit de 15e eeuw.
Informatie
Land:
Italia
Regio:
Lombardia
Provincie:
Bergamo
Gemeente:
Lovere
Openstelling:
Altijd toegankelijk
nr: 109439 - 1477 views
©  belpaese.nl 2012-2018. Dit materiaal (foto's en tekst) is eigendom van Belpaese.nl.
Het mag uitsluitend voor privédoeleinden worden gebruikt.
Het mag niet opnieuw door middel van Internet, kopie, druk, of een ander medium worden verspreid.