3 sterren

Ceriana

Ceriana

Ceriana | Liguria | Italia


Ceriana

Hoewel Ceriana in bijna geen enkele reisgids is terug te vinden, is het een weergaloos bergnest zoals je dat alleen in dit deel van Ligurië kunt vinden. De stegen die het stadje doorkruisen, lopen op veel plaatsen als tunnels onder de huizen door die tegen een berghelling zijn opgestapeld. Vanaf de hoogste delen van het plaatsje heeft men een prachtig uitzicht op de omringende bergen en dalen zoals het Valle Armea met daarin het mooie oratorium van de Heilige Catherina (18e eeuw) en de kerk van de Heilige Geest (voorheen van de Heiligen Petrus en Paulus, 12e - 13e eeuw) met eenvoudige maar mooie portalen.
De grootste kerk van Ceriana is de parrochiekerk van de Heiligen Petrus en Paulus, waarvan de twee torens boven de rest van de bebouwing uitsteken. De bouw ervan begon in 1768 en duurde bijna twintig jaar. In de kerk bevinden zich veel schilderingen en schilderijen waaronder een fraai veelluik uit 1526, van een onbekende meester. Het stelt Sint Pieter op zijn bisschopszetel voor en wordt beschouwd als het beste werk in de gemeente.


Er zijn nog een paar andere kerkjes die de moeite waard zijn in Ceriana (maar die zijn vrijwel altijd gesloten):
Oratorio di Santa Marta (Piazza Santa Marta). Omstreeks de 16e eeuw gesticht. In de kerk worden de rekikwieŽn van de Heiligen Placidus en Germanius bewaard. Rijke stucwerkversieringen.
S. Andrea (Piazza S. Andrea, helemaal bovenin het stadje, vraag in het huis er tegenover om de sleutel), 16e eeuw, met een fraai 15e eeuws houten crucifix, mooi orgel en 19e-eeuwse kruiswegstaties van Serafino Canepa.
Oratorio della Visitazione di S.Maria, 16e eeuw, met een 17e eeuws schilderij dat de Maria Hemelvaart met heiligen voorstelt en 18e-eeuwse gewelfdecoraties in het koor door Maurizio Carrega. Het orgel van de firma Agati dateert uit 1846.Informatie
Land:
Italia
Regio:
Liguria
Provincie:
Imperia
Gemeente:
Ceriana
Openstelling:
Altijd toegankelijkCeriana (LiguriŽ, ItaliŽ)

Parochiekerk, Ceriana (LiguriŽ, ItaliŽ)

Parochiekerk, Ceriana (LiguriŽ, ItaliŽ)

Ceriana (LiguriŽ, ItaliŽ)

Oratorio di Santa Caterina, Ceriana (LiguriŽ)

Ceriana (LiguriŽ, ItaliŽ)


nr: 109413 - 2066 views
©  belpaese.nl 2012-2018. Dit materiaal (foto's en tekst) is eigendom van Belpaese.nl.
Het mag uitsluitend voor privédoeleinden worden gebruikt.
Het mag niet opnieuw door middel van Internet, kopie, druk, of een ander medium worden verspreid.