4 sterren

Sermoneta

Sermoneta

Sermoneta | Lazio | Italia


Sermoneta

Het ommuurde stadje ligt op een heuvelrug met prachtige uitzichten. Het compacte, homogene en zeer goed bewaard gebleven middeleeuwse centrum rond de Piazza del Popolo is een schilderachtig geheel.
Het gebied rond Sermoneta werd al vele eeuwen voor Christus bewoond maar het huidige stadje dankt zijn ontstaan aan de bewoners van de stad Sulma in de vlakte die wegens de vorming van de Pontijnse moerassen (malaria) en aanvallen van Saracenen die vlakte verlieten en in de heuvels een veilig heenkomen zochten.
In de middeleeuwen was Sermoneta enige tijd een zelfstandige comune maar in 1297 kwam het in handen van de familie Caetani.


Kathedraal S. Maria Assunta
Gebouwd in Cisterciënzergotiek op de plaats van een tempel uit de Romeinse tijd. De kerk heeft een elegante klokkentoren met vijf verdiepingen en decoraties van geglazuurd aardewerk. In de kerk onder meer een schilderij van de Florentijn Benozzo Gozzoli (Maria met engelen, 15e eeuw) en 17e-eeuwse koorbanken met houtsnijwerk.


Castello Caetani
Het indrukwekkende kasteel uit de 13e eeuw werd omstreeks 1500 verbouwd door Antonio da Sangallo il Vecchio in opdracht van paus Alexander VI. Sommige delen van het kasteel hebben nog een middeleeuws karakter, zoals de 42 meter hoge donjon, terwijl andere eruit zien als een renaissancepaleis.
Het kasteel is te bezichtigen met een rondleiding.
Informatie
Land:
Italia
Regio:
Lazio
Provincie:
Latina
Gemeente:
Sermoneta
Openstelling:
Altijd toegankelijkSermoneta (Lazio, ItaliŽ)

Castello Caetani, Sermoneta (Lazio, ItaliŽ)

Sermoneta (Lazio, ItaliŽ)

Sermoneta (Lazio, ItaliŽ)

Castello Caetani, Sermoneta (Lazio, ItaliŽ)

Certosa di Trisulti (Lazio, ItaliŽ)


nr: 109372 - 2076 views
©  belpaese.nl 2012-2018. Dit materiaal (foto's en tekst) is eigendom van Belpaese.nl.
Het mag uitsluitend voor privédoeleinden worden gebruikt.
Het mag niet opnieuw door middel van Internet, kopie, druk, of een ander medium worden verspreid.