3 sterren

Melfi

Melfi

Melfi | Basilicata | Italia


Melfi

Melfi ligt aan de noordkant van de Monte Vulture, de dode vulkaan die heel het noorden van Basilicata domineert. Al sinds de late steentijd werd deze plaats bewoond. De prachtige grafgiften die te zien zijn in het Museo Nazionale del Melfese, dat is gevestigd in het noormannenkasteel, getuigen van de rijke beschaving vóór de Romeinse tijd. Na de Romeinse tijd was Melfi eerst Longobardisch, daarna Byzantijns en in 1041 werd het de eerste Normandische kolonie van Italië (lees de geschiedenis).
Het kasteel werd gebouwd door de Normandische koning Willem van Hauteville, daarna door de Hohenstaufen vergroot en tenslotte door de Anjous verbouwd. Frederik II van Hohenstaufen vaardigde er de "Constitutiones Augustales" (constituties van Melfi) uit, het eerste samenhangende burgerlijke en strafrechtelijke wetboek van de middeleeuwen (lees de geschiedenis).
Vanaf de 16e eeuw tot de landbouwhervormingen was het kasteel in bezit van de familie Doria.
In de 11de eeuw vonden in Melfi drie concilies plaats. Bij de laatste, in 1089, besloot paus Urbanus II tot het houden van de eerste kruistocht en regelde hij het celibaat voor geestelijken.
Voor liefhebbers van oudheden is het archeologisch museum in het kasteel een aanrader. Het kasteel bezit een prachtige collectie dier erg mooi tentoongesteld is. Bovendien kun je alles op je gemak bekijken want bezoekers komen er (helaas) nauwelijks.
Van de middeleeuwse kathedraal die werd gebouwd onder de Normandische koning Willem I ('de Slechte') resteert de schilderachtige toren. De rest werd in barokstijl herbouwd.
Naast de Dom staat het bisschoppelijk paleis met in de binnenhof een fraaie fontein, eveneens in barokstijl.
Melfi is in 1994 een belangrijk industrieel centrum geworden door de komst van een FIAT-fabriek (Società Automobilistica Tecnologie Avanzate) niet ver van de stad.
In de dalen rond Melfi wordt veel wijnbouw gepleegd en er komen hoogwaardige wijnen vandaan.
Informatie
Land:
Italia
Regio:
Basilicata
Provincie:
Potenza
Gemeente:
Melfi
Openstelling:
Altijd toegankelijkBronzen kandelaber Melfi (Basilicata, ItaliŽ)

Sarcofaag van Rapolla, Melfi (Basilicata, ItaliŽ)

Archeologisch museum Melfi (Basilicata, ItaliŽ)

Kasteel van Melfi (PZ, Basilicata, ItaliŽ)

Melfi (PZ, Basilicata, ItaliŽ)


nr: 109308 - 1857 views
©  belpaese.nl 2012-2018. Dit materiaal (foto's en tekst) is eigendom van Belpaese.nl.
Het mag uitsluitend voor privédoeleinden worden gebruikt.
Het mag niet opnieuw door middel van Internet, kopie, druk, of een ander medium worden verspreid.