1 ster

Tempio della Concordia

Tempel van de Eendracht

Roma | Lazio | Italia


Aan de rand van het Forum Romanum, tussen de triomfboog van Septimius Severus en het Capitool, stond de tempel van Concordia. Concordia was de Romeinse godin van de eendracht. Van de tempel zijn alleen nog het bakstenen podium, enkele restanten van opgaand muurwerk en de kern van het voetstuk van het cultusbeeld te zien. Fragmenten van bouwplastiek worden bewaard in het Capitolijns Museum en in het Antiquarium van het Forum dat is gevestigd in enkele ruimtes bij de kloostergang van de kerk S. Francesca Romana, op het terrein van de tempel van Venus en Roma (zeer beperkt toegankelijk).

De eerste tempel is opgericht in opdracht van Marcus Furius Camillus in 367 v.C. om de definitieve verzoening te bezegelen tussen patriciŽrs en plebejers die mogelijk was geworden toen die laatsten voldoende politieke rechten hadden gekregen.

In de republikeinse tijd vergaderde de senaat regelmatig in het gebouw. Cicero hield er als consul zijn Vierde Catilinarische Rede.

De tempel werd herhaaldelijk verbouwd. De resten die we nu zien, zijn uit de tijd van Tiberius (7 v.C. - 10 n.C.). Tiberius plaatste in de tempel een aantal bijzondere beeldhouwwerken.Informatie
Land:
Italia
Regio:
Lazio
Provincie:
Roma
Gemeente:
Roma
Adres:
Via dell'Arco di Settimio, 00186 Roma, Italia
Tijdperk:
Oudheid: tijd van Grieken en Romeinen (3000 v. Chr. - 500 na Chr.)
Stijl 1:
Romeinen
Openstelling:
Archeologisch gebied. Beperkt toegankelijk
nr: 109250 - 2712 views
©  belpaese.nl 2012-2018. Dit materiaal (foto's en tekst) is eigendom van Belpaese.nl.
Het mag uitsluitend voor privédoeleinden worden gebruikt.
Het mag niet opnieuw door middel van Internet, kopie, druk, of een ander medium worden verspreid.