2 sterren

Foro di Augusto

Forum van Augustus

Roma | Lazio | Italia


Forum van Augustus

Octavianus Augustus wijdde in het jaar 2 v.C. de tempel in van Mars Ultor (= de Wreker). Deze had hij laten bouwen ter nagedachtenis aan de slag bij Philippi (42 v.C.) die hij, samen met Marcus Antonius, had gewonnen van Brutus en Cassius, de moordenaars van Caesar. Latere keizers lieten dit forum vergroten en restaureren.
De tempel had acht hoge (15 m.) Korinthische zuilen aan de voor- en zijkanten en stond op een tufstenen podium. Dat podium is bewaard gebleven, met wat zuilstompen. Drie zuilen met een stuk van het hoofdgestel zijn opnieuw opgericht. De tempel stond op een rechthoekig plein dat links en rechts was afgesloten door door een colonnade. Daarachter waren, aan weerszijden van het plein, grote, halfronde nissen (exedra's). Op de muren van de linker exedra werd in de 15e eeuw het Casa dei Cavalieri di Rodi gebouwd, dat was de zetel van de Johannieters in Rome.
aan het eind van de linkerarm van de zuilengang was de 'Zaal van de Kolossos' (Aula del Colosso), de ruimte waar een veertien meter hoog beeld van augustus stond opgesteld. Daarvan is nu, tegen de achterwand, alleen noch maar de basis te zien.
Het forum is van de achterliggende wijk gescheiden (Subura, een 'achterbuurt' waar dikwijls brand was) door een muur van 33 meter hoog. In die muur zijn nog de balkgaten te zien voor het dak van de tempel.Informatie
Land:
Italia
Regio:
Lazio
Provincie:
Roma
Gemeente:
Roma
Adres:
Via Alessandrina, 00187 Roma, Italia
Tijdperk:
Oudheid: tijd van Grieken en Romeinen (3000 v. Chr. - 500 na Chr.)
Stijl 1:
Romeinen
Openstelling:
Alleen van buiten te bezichtigen
Beschrijving van Rome in de oudheid.:
https://www.belpaese.nl/B2SGESRR.HTML
nr: 104205 - 7694 views
©  belpaese.nl 2012-2018. Dit materiaal (foto's en tekst) is eigendom van Belpaese.nl.
Het mag uitsluitend voor privédoeleinden worden gebruikt.
Het mag niet opnieuw door middel van Internet, kopie, druk, of een ander medium worden verspreid.