kop
Steun ons!

Video's

Op deze pagina vind je een aantal video's die door Belpaese.nl en door leerlingen van het Emmauscollege zijn gemaakt voor verschillende doeleinden.
Er zijn twee voorlichtingsfilms over het vak Kunst op het Emmauscollege. Dan volgen een aantal videoclips. Tenslotte wat filmpjes over ItaliŽ en ter herinnering aan de wederzijdzijdse uitwisselingsbezoeken met leerlingen van het Liceo Brocchi in Bassano del Grappa.

Kunst (Beeldende Vormgeving) en Kunst (Algemeen)


Kunst Beeldende Vormgeving (1/2)

In dit deel:
Waarom zou je het kiezen?
Kun je het leren?
Wat is een dummy?
Hoe denkt men over kunst?
Wat leer je ervan?
Kunst Algemeen, wat houdt dat in?
Waarom zou het kiezen bij N&T of N&G?
Is het een meidenvak?
Wat kun je ermee?

Kunst Beeldende Vormgeving (2/2)

In dit deel:
Wat heb je eraan?
Is het hard werken?
Hoe word je begeleid?
Hoe gaat een werkbespreking?
Is het moeilijk?
Wat kun je ermee?
Moet je talent hebben?
Wat vond je van de uitwisseling met ItaliŽ?
Wanneer moet je kunst niet kiezen?
Wat vond je van de excursies?
Hoe is de sfeer in de klas?
De examenexpositie

Videoclips


Nuvole Bianche

Wat doe je als je het huiswerk even helemaal zat bent? Je vlucht via de witte wolken in je dromen en je belandt in het prachtige ItaliŽ. Maar ook achter die ideale droomwereld blijkt een harde werkelijkheid van stress en haast te schuil te gaan...
Bekijk en beluister deze vertolking van deze prachtige pianomuziek van Ludovico Einaudi, gespeeld door Maarten.

Danse Macabre

Gemaakt door Tessa (6V)
Danse Macabre is a project I did for art class in which we had to make a music video for a song that didn't have a video yet. I chose Danse Macabre since it's one of my favorite classical pieces :) The task was to draw at least 50 frames in quick 5-min pencil sketches.
However I have to say, I kinda overdid it and drew around 150 frames which all took an average of 10 minutes.. well at least I can say I did my absolute best for this project!

Locked

Dit is de animatiefilm die wij, Elena en Maartje, leerlingen van het Emmauscollege in Rotterdam, voor ons profielwerkstuk (6 VWO) hebben gemaakt. Het is een animatiefilm gemaakt met behulp van de programma's Photoshop en iMovie. De muziek hebben we speciaal voor de film gemaakt met behulp van het programma Garageband. Dit is onze eerste animatiefilm. Dit werkstuk is ingezonden om deel te nemen aan de KNAW onderwijsprijs (2012-2013). Veel kijkplezier!

Come sei veramente

Come sei veramente? We hebben geprobeerd deze prachtige pianomuziek van Giovanni Allevi te 'vertalen' naar een videoclip. Maarten en Ester spelen in Parijs en Utrecht. Maarten speelt bovendien het stuk op de piano!

The Fault in Our Stars, I Wouldn't Mind

Official music video for "I Wouldn't Mind", my TFIOS inspired song. The Fault in Our Stars belongs to John Green, Hazel and Gus belong to him as well.


ItaliŽ


I luoghi del commissario Montalbano

Inspector Montalbano is a fictional character created by the Sicilian writer Andrea Camilleri in a series of novels and short stories. The character was adapted for television where the main character, Salvo Montalbano, lives and works in the fictional town of Vigŗta, in the district of Montelusa. The Inspector Montalbano series (in Italian called 'Il Commissario Montalbano') is filmed on the most beautiful Sicilian locations, especially the beautiful baroque towns of the south-east. It is very nice to visit them and to experience the typical atmosphere of the series. In this video Maarten tells you where you can find them.

Bassano del Grappa


Trailer Bassano del Grappa 2016

Bekijk de hele uitwisseling in 2½ minuut. Trailer van de video's hieronder.

Bassano del Grappa 2016 (1/2)

Exchange Bassano del Grappa - Rotterdam 2016. Ons bezoek aan Bassano in 2016

Bassano del Grappa 2016 (2/2)

Exchange Bassano del Grappa - Rotterdam 2016. Ons bezoek aan Bassano in 2016.

Are exchanges useful?

Heeft het zin om te internationaliseren? Een Nederlandse en een Italiaanse leerling geven hun mening.

Dancing

Two students are dancing on 'Dancing', Bassano del Grappa 2012

Bassano del Grappa 2013

Exchange Bassano del Grappa - Rotterdam 2013 Ons bezoek aan Bassano in 2013.

Leerlingen uit Bassano in Nederland 2011 (1/2)

In maart 2011 waren 27 leerlingen van het Liceo Bagatta te gast bij leeftijdgenoten in Rotterdam. Van deze reis heb ik een filmverslag gemaakt.
In dit deel: aankomst, stormvloedkering, Delft, Den Haag, Scheveningen.

Leerlingen uit Bassano in Nederland 2011 (2/2)

In maart 2011 waren 27 leerlingen van het Liceo Bagatta te gast bij leeftijdgenoten in Rotterdam. Van deze reis heb ik een filmverslag gemaakt.
In dit deel: Hoge Veluwe, Amsterdam, slotbuffet.

Op bezoek in Bassano del Grappa 2010 (1/2)

In april 2010 waren 26 leerlingen van het Emmauscollege in Rotterdam te gast bij leeftijdgenoten in Bassano del Grappa (ItaliŽ). Van deze reis heb ik een filmverslag gemaakt dat na afloop van de reis aan de leerlingen is getoond. Om het voor hen mogelijk te maken de film nog eens te bekijken heb ik die op YouTube gezet. Ik hoop dat de filmpjes voldoende aanleiding zijn nog eens met plezier terug te denken aan deze fantastische reis.
In dit deel: de reis van Rotterdam naar Bassano del Grappa. Ontvangst op school. Excursie naar Verona en Padua, hoogvlakte van Asiago.

Op bezoek in Bassano del Grappa 2010 (2/2)

In dit deel: discussie op school, Bassano del Grappa, Asolo, Villa Emo, VenetiŽ.

Informatie elders op internet

**
**