Recepten Belpaese

3 AGNOLOTTI ALLA NAPOLETANA -
Gevulde pasta Primo (8 personen)
Voor het deeg: zie basisrecept (2)
Voor de vulling: 250 g ricotta (verse kaas; evt. cottage-cheese), 2 eieren, een bolletje mozzarella, een aantal blaadjes verse basilicum, zout, peper.
Voor de saus (ragł): 700 g gepelde tomaten (evt. blik), 1 ui, paar blaadjes verse basilicum, 300 g. rundergehakt, rode wijn, olijfolie, zout, peper.
Maak de pasta volgens de aanwijzingen. Bereid in de tussentijd de vulling door in een kom de ricotta, de eieren, de basilicum en de mozzarella fijn te maken en te mengen en een beetje zout en versgemalen zwarte peper toe te voegen.
Zet ook de saus op. Bak de fijngesneden uien in wat olijfolie glazig in een braadpan. Voeg het gehakt toe en bak dat los en bruin door steeds te roeren. Gooi er, als het gehakt bruin is, een scheut wijn bij. Laat even indampen en voeg de tomaten toe. Laat de saus ca. 1 uur sudderen op een laag vuurtje. Breng de saus op smaak met zout en peper en voeg op het allerlaatst fijngehakte basilicum toe.
Rol de pasta uit op een met bloem bestrooid werkvlak. Snijd er cirkels van en leg op het midden van elke cirkel een beetje vulling. Vouw de rondjes dicht en druk de randen stevig aan.
Kook de agnolotti in ruim water, giet ze af en serveer ze met de saus en een beetje geraspte parmezaanse kaas.

Deze pagina wordt automatisch aangemaakt

BACK  Pagina precedente                                             HOME Home