Recepten Belpaese

29 PIADINA ROMAGNOLA Emilia Romagna
Brood Contorno - lunchgerecht
500 g tarwbloem; 100 g reuzel (of boter als reuzel niet te krijgen is); 5 theelepels zout; beetje bakpoeder (hoeveelheid voor 250 g bloem) beleg naar keuze (bijvoorbeeld kaas, rauwe ham, rucola); 250 ml water
Doe de bloem met de reuzel in een grote mengkom, doe het zout erbij en meng alles goed door elkaar. Voeg dan beetje bij beetje het water toe en meng steeds goed. Kneed het deeg totdat een soepel maar droog deeg ontstaat. Verdeel dat in achten en rol elk van de acht bolletjes deeg uit tot dunne schijven met een diameter van ongeveer 26 cm (even groot als de pan waar je ze uiteindelijk in gaat bakken). Bak de acht koeken vervolgens aan weerszijden in de pan (het liefst een platte koekenpan of speciale piadine-pan) op tamelijk hoog vuur. Draai de piadina om zodra er blazen ontstaan. Na het bakken meteen beleggen, dubbelvouwen en .... smullen maar.

Deze pagina wordt automatisch aangemaakt

BACK  Pagina precedente                                             HOME Home