Recepten Belpaese

24 SPAGHETTI CON LE VONGOLE Campanië
Pasta Primo (4 personen)
300 g. spaghetti, 600 g verse mosselen, ½ fijgehakte ui, olijfolie, klein teentje knoflook, 300 g tomaten zonder vel en zonder zaad, paar eetlepels fijngehakte peterselie, peper en zout
Laat de mosselen een uur in koud zout water liggen. Was en schrob de mosselen daarna zorgvuldig onder koud stromend water en verwijder de baarden, verwijder open exemplaren die niet dichtgaan als u ermee op het werkvlak tikt. Doe ze in een pan met wat olie zonder water en verwarm ze een minuut of vijf op hoog vuur en met gesloten deksel totdat ze open gaan. Schep af en toe om zodat ze gelijkmatig gaar worden. Haal de mosselen uit de schelpen en laat ze uitlekken. Filter (met een fijne zeef, filter of schone doek) het vocht en bewaar het. Bak de ui met de knoflook glazig in de olijfolie. Doe de tomaten en de mosselen erbij en laat zachtjes koken. Voeg beetje bij beetje het vocht van de mosselen toe. Breng op smaak met peper en zout. Kook in de tussentijd de spaghetti. Voeg de peterselie toe en doe de mosselsaus over de spaghetti.

Deze pagina wordt automatisch aangemaakt

BACK  Pagina precedente                                             HOME Home