Recepten Belpaese

22 TIRAMISU Italië
Semifreddo Dolce
500 g mascarpone, 150 g basterdsuiker, 4 eieren, 250 g lange vingers, 1 kopje zeer sterke espresso, 2 borrelmaatjes cognac of amaretto of glaasje marsala (naar keus), cacaopoeder
1. Klop de eidooiers samen met de suiker tot het mengsel licht en schuimig is.
2. Roer de mascarpone met een houten lepel tot het een homogene massa zonder klontjes is.
3. Meng de mascarpone door het eidooier-suikermengsel.
4. Klop de eiwitten met een mespuntje zout stijf en meng ze door de crème.
5. Doe de koffie en de drank in een kom en haal er snel de lange vingers doorheen. De lange vingers moeten nat zijn, maar niet doorweekt!
6. Beleg de bodem van een rechthoekige bak met een laag van die natte lange vingers en doe er een laag crème overheen en strijk deze glad. Vervolgens weer een laag lange vingers, dan weer een laag crème enz. Eindig met crème. Decoreer desgewenst door de laatste crème met een slagroomspuit op te spuiten. Bestrooi het geheel met cacaopoeder.

Laat minstens 6 uur in de koelkast staan.


Nog een recept voor Tiramisù, ingezonden door Ben Diemeer.
Anders dan verwacht is het verstandiger droge biscuitjes te gebruiken in plaats van lange vingers. De koekjes moeten namelijk in de warme koffie gedoopt worden en lange vingers worden dan snel té doorweekt.
In een schaal maak je een laag van deze enigszins doordrenkte koekjes. Mix een bakje mascarpone (250gr) met het eigeel van één ei en naar eigen smaak suiker.
Daar maak je de volgende laag van.
Daarop weer een laag gedrenkte koekjes en daarop weer de gemixte mascarpone.
Daarover strooi je wat cacao, een aantal uurtjes laten stijven in de koelkast, en klaar is de overheerlijke tiramisù.

Pas op: rauwe eieren kunnen gevaarlijk zijn door salmonellabesmetting.

Deze pagina wordt automatisch aangemaakt

BACK  Pagina precedente                                             HOME Home