Deze pagina is bestemd om af te drukken. Gebruik de knop onderaan de pagina.
©  belpaese.nl 2012-2018. Dit materiaal (foto's en tekst) is eigendom van Belpaese.nl.
Het mag uitsluitend voor privédoeleinden worden gebruikt.
Het mag niet opnieuw door middel van Internet, kopie, druk, of een ander medium worden verspreid.
2 sterren

Castiglioncello

Castiglioncello

Firenzuola | Toscana | Italia


Castiglioncello is een oud en verlaten bergdorp in de Apennijnen op de grens tussen Toscane en Emilia Romagna, zon beetje 50 km ten zuiden van Bologna (1,5 uur rijden vanaf Bologna en 1,5 uur rijden vanaf Florence). De restanten van het dorp liggen gedeeltelijk in de gemeente Moraduccio di Castel del Rio (Bologna) en gedeeltelijk in de gemeente Firenzuola (Florence).

Het dorp bestond waarschijnlijk al in de 9e eeuw, werd in de 15e eeuw een zelfstandige plaats en bereikte zijn grootste bloei in de 18e eeuw. Het was een grensplaats en lag langs een belangrijke route (overigens niet meer dan een muildierpad) tussen Florence en Bologna. Daarom was de plaats zowel economisch als strategisch belangrijk.

Toen in de 18e eeuw elders nieuwe wegen en bruggen werden aangelegd, verdween het verkeer uit het dorp en werd Castiglioncello langzamerhand verlaten. Al in de 19e eeuw zakte het inwoneraantal onder de honderd en in de jaren 50 van de twintigste eeuw vertrokken de laatste bewoners.
In het dorp zijn de restanten te zien van een aantal huizen. Ook staat de klokkentoren van de parochiekerk (SS Giovanni e Paolo) er nog. De kerk zelf is grotendeels ingestort.+ verlatendorpen

Informatie
Adres:
Via Castiglioncello, 1251B, 50033 Firenzuola FI
Openstelling:
Altijd toegankelijk

Wanneer u uw eigen locatie hebt doorgegeven, kunt u uitzoomen totdat die in beeld verschijnt.


nr: 109711 - 379 views - 34.238.190.122