Deze pagina is bestemd om af te drukken. Gebruik de knop onderaan de pagina.
©  belpaese.nl 2012-2018. Dit materiaal (foto's en tekst) is eigendom van Belpaese.nl.
Het mag uitsluitend voor privédoeleinden worden gebruikt.
Het mag niet opnieuw door middel van Internet, kopie, druk, of een ander medium worden verspreid.
2 sterren

Isola Santa

Isola Santa

Castelnuovo di Garfagnana | Toscana | Italia


Isola Santa is een gehucht dat is gelegen in het Arni-dal. Het ligt aan de route die over de Apuaanse Alpen leidt en was in de middeleeuwen een hospitium, een gastenverblijf dat dat onderdak bood aan pelgrims en andere reizigers. De oudste vermelding van dit hospitium is uit 1260, maar het is waarschijnlijk veel ouder. Het hospitium met de huisjes daar omheen vormden in de middeleeuwen een versterkt dorp. In die tijd liep de weg door het dal onder het gehucht door.

Door de bouw van een stuwdam In 1949 is het dal bij Isola Santa een meer geworden.

Isola Santa en de naburige dorpen lagen vele eeuwen lang zeer ge´soleerd. Pas met de aanleg van de provinciale weg (strada provinciale di Valdarni) en de Cipollaio-tunnel (begin 20ste eeuw) kwam aan dat isolement een einde.

Door de aanleg van het stuwmeer ontstonden er problemen met de stabiliteit van de grond onder het dorp. In 1975, toen het meer voor onderhoud was drooggelegd, bezetten boze bewoners het bekken om nieuwe huisvesting af te dwingen. Ze kregen hun zin en het dorp werd verlaten.

Een aantal huisjes is nu weer opgeknapt. Ze worden verhuurd als Bed and Breakfast en zo heeft het dorpje een toeristische herbestemming gekregen.

+verlatendorpenInformatie
Openstelling:
In gebruik met publieke functie

Wanneer u uw eigen locatie hebt doorgegeven, kunt u uitzoomen totdat die in beeld verschijnt.


nr: 109696 - 419 views - 34.238.190.122