Deze pagina is bestemd om af te drukken. Gebruik de knop onderaan de pagina.
©  belpaese.nl 2012-2018. Dit materiaal (foto's en tekst) is eigendom van Belpaese.nl.
Het mag uitsluitend voor privédoeleinden worden gebruikt.
Het mag niet opnieuw door middel van Internet, kopie, druk, of een ander medium worden verspreid.
2 sterren

Collodi (frazione di Pescia)

Collodi (frazione di Pescia)

Collodi (frazione di Pescia) | Toscana | Italia


Collodi is vooral bekend omdat de naam van het stadje ook het pseudoniem is van de Florentijnse schrijver Carlo Lorenzini (1826-1890), de schrijver van Pinocchio, die er zijn jeugd doorbracht. Om die reden is bij Collodi ook een themapark gewijd aan de marionet (aangelegd tussen 1856 en 1987).
Het oude stadje ligt spectaculair op een steile heuvelrug. Het ontstond aan het end van de 12e eeuw op een strategische plek tussen de territoria van Lucca en Florence. Het werd door deze twee steden meer dan een eeuw lang betwist totdat het halverwege de 15e eeuw voor langere tijd een vooruitgeschoven post van de republiek Siena werd. Bovenin het dorp staat de kerk San Bartolomeo, oorspronkelijk uit de 12e eeuw maar diverse keren vernieuwd en met enkele kunstwerken van behoorlijke kwaliteit.
De Villa Garzoni, op de helling aan de voet van het dorp, is gebouwd tussen 1633 en 1662 in barokstijl. Binnen bevinden zich uitbundige fresco's en schilderijen maar het meest bijzondere is toch wel de op terrassen aangelegde baroktuin die tot de mooiste van Europa behoort.
Informatie
Openstelling:
Altijd toegankelijk

Wanneer u uw eigen locatie hebt doorgegeven, kunt u uitzoomen totdat die in beeld verschijnt.


nr: 109568 - 941 views - 34.238.190.122