Deze pagina is bestemd om af te drukken. Gebruik de knop onderaan de pagina.
©  belpaese.nl 2012-2018. Dit materiaal (foto's en tekst) is eigendom van Belpaese.nl.
Het mag uitsluitend voor privédoeleinden worden gebruikt.
Het mag niet opnieuw door middel van Internet, kopie, druk, of een ander medium worden verspreid.
1 ster

Tempio di Venere e Roma

Tempel van Venus en Rome

Roma | Lazio | Italia


Tempel van Venus en Rome

Ten noordoosten van de boog van Titus en ten westen van het Colosseum bevinden zich de resten van de enorme tempel van Venus en Rome, gebouwd in opdracht van keizer Hadrianus die zelf het ontwerp had gemaakt. Het verhaal gaat dat de beroemdste architect van die tijd, Apollodorus van Damascus, kritiek had op het ontwerp en daarom door de keizer werd verbannen en uiteindelijk werd gedood.
Het gebouw stond op de plaats waar eerder het atrium was van het Gouden Huis van Nero en waar het kolossale beeld van die keizer stond opgesteld. Voor de bouw van de tempel werd dat atrium gesloopt en het beeld verplaatst.
De tempel is ingewijd in 135 n.C. Hij had een zuilengang rondom met 3 x 10 granieten zuilen aan de korte zijden en 2 x 22 aan de lange; en twee cellaís, die ruggelings tegen elkaar aan lagen, met nissen waarin de cultusbeelden stonden opgesteld.
De oostkant van de tempel was gewijd aan Venus - de mythische Ďmoederí van de Romeinse keizers - en de westkant aan Roma (beide cella's zijn herbouwd door Maxentius, ca. 310). De cella aan de forumkant is het best bewaard, maar is opgenomen in het ex-klooster van Santa Francesca Romana.
Het tempelterrein van (100 x 145 m.) was omgeven door een rij grijze granieten zuilen waarvan een aantal opnieuw is opgericht.Informatie
Adres:
Piazza Venere e Roma, 00186 Roma, Italia
Stijl 1:
Romeinen
Openstelling:
Alleen van buiten te bezichtigen

Wanneer u uw eigen locatie hebt doorgegeven, kunt u uitzoomen totdat die in beeld verschijnt.

Tempel van Venus en Roma (Rome, ItaliŽ)

Tempel van Venus en Roma (Rome, ItaliŽ)

Tempel van Venus en Roma (Rome, ItaliŽ)


nr: 104229 - 2691 views - 18.212.120.195